Home | Klein maar fijn: alles over de Shiba Inu mini (uitgebreid artikel)

Klein maar fijn: alles over de Shiba Inu mini (uitgebreid artikel)

⏱ Leestijd: 4 minuten

De Shiba is al de kleinste onder de Japanse honden en is bepaald geen groot dier. De hond komt maar in één formaat voor dus het is niet zo dat er verschillende groottes binnen het ras te onderscheiden zijn.

De reu is wel wat groter en zwaarder dan het teefje van de Shiba Inu maar dat verschil is niet enorm.

Als je er voor kiest een kleine Shiba te kopen, dan krijg je een puppy die een beetje op een bolletje wol lijkt en die in het begin nog echt klein is.

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Shiba nieuwsbrief. Daarin delen we de handigste tips, interessante artikelen en soms ook kortingsacties.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 52 geniale tips voor jouw Shiba!

Waarom moet je rekening houden als je een Shiba Inu in huis wilt halen?

Een Shiba Inu puppy mag je meestal zo rond de tien weken bij een goede fokker ophalen. Het is vaak mogelijk om eerder naar een nestje te komen kijken zodat je reeds kennis kunt maken met je mogelijke nieuwe huisgenootje. Op dat moment zijn de pups nog echt klein en natuurlijk schattig om te zien dus we begrijpen best dat je dan voor het ras valt.

Het is echter wel belangrijk om met een aantal zaken rekening te houden als je een puppy in huis haalt.

Bepaal eerst welk ras je leuk vindt en bij je past

Het is om te beginnen belangrijk dat je eerst voor jezelf bepaalt welk hondenras je leuk vindt en er eentje uitkiest dat goed bij je past. Is je oog op de Shiba Inu gevallen? Lees dan zoveel mogelijk informatie over de hond door zodat je weet wat je kunt verwachten als je een pup van dit ras in huis haalt.

Het is ook altijd slim om mensen die reeds een Shiba Inu in huis hebben, te vragen naar hun ervaringen met de hond. Zij kunnen je er beslist veel over vertellen.

Let op: Alles wat je wilt weten over jouw Shiba Inu wordt ook uitgebreid behandeld in Shiba Inu Handboek. Je kan het handboek bekijken via deze link.

Bepaal of je een puppy of een volwassen hond wilt

Is de Shiba Inu een hond die bij je past? Bepaal dan of je voor een pup of een volwassen hond kiest. Beide hebben hun voor- en nadelen dus het is belangrijk dat je deze tegen elkaar afweegt. Zo weet je zeker dat je de juiste keuze maakt.

Wanneer je voor een puppy kiest, heeft dit als voordeel dat je de hond van jongs af aan kunt zien opgroeien en alles wat het dier beleeft, samen meemaakt.

Een puppy is super schattig om te zien maar houd er wel rekening mee dat je veel tijd, geduld en energie in de opvoeding van de hond moet steken. Je begint het beste zo vroeg mogelijk met socialiseren van de jonge pup.

Kies een goede fokker van een kleine Shiba Inu

Als je eenmaal besloten hebt voor een Shiba Inu puppy te gaan, zoek dan een goede fokker.

Kies bij voorkeur voor een fokker die is aangesloten bij een rasvereniging. Deze dient zich aan de strikte regels van de vereniging te houden en stelt daarbij altijd de gezondheid van de hond voorop.

Zo heb jij de zekerheid dat je een blije en gezonde puppy mee naar huis neemt waarvoor goed gezorgd is.

Leer alles over jouw lieve Shiba Inu

Wil je álles leren over jouw Shiba Inu? Bekijk dan ook het Shiba Inu Handboek eens. In dit boek van 100+ pagina’s ontdek je namelijk alles over deze geweldige hond. Momenteel met korting en niet goed, geld terug garantie!

Klik hier om het boek te bekijken

Maak een overzicht zodat je weet wat een kleine Shiba Inu je kost

Houd er ook rekening mee dat een pup je aardig wat kost. Je betaalt een bedrag voor de hond zelf maar hebt natuurlijk ook spullen nodig voor de verzorging van het dier. Weet je niet precies wat je allemaal nodig hebt of wat dit kost? Ga dan naar de dierenspeciaalzaak en laat je adviseren.

Maak voor jezelf een overzicht met kosten en kijk of deze binnen het beschikbare budget passen. Zo weet je meteen of je al een puppy kunt aanschaffen of dat je nog beter even verder spaart.

Zorg dat je alles in huis hebt voordat je de kleine Shiba Inu ophaalt

Heb je eenmaal een leuke pup gevonden waar je een klik mee hebt en is de fokker akkoord dat jij deze komt ophalen als het dier oud genoeg is om het nest te verlaten? Zorg dan dat je alles wat je nodig hebt voor je pup reeds in huis hebt voordat je deze ophaalt. Zo voelt je hondje zich snel thuis en weet het ook dat het welkom is.

Begin zo vroeg mogelijk met trainen en socialiseren van je kleine Shiba Inu

Een pup is geweldig leuk om te hebben maar je dient wel goed voor het kleine dier te zorgen. Een puppy is een grote verantwoordelijk die jij als baasje krijgt. Zorg goed voor de hond zodat het je dier aan niets ontbreekt.

Een kleine Shiba is leuk maar het dier moet natuurlijk ook de juiste opvoeding krijgen zodat je er, wanneer het dier eenmaal volwassen is, een gehoorzame en lieve kameraad aan hebt. Voor de Shiba Inu geldt dat je het beste zo vroeg mogelijk begint met de pup te trainen en te socialiseren.

Neem je Shiba Inu puppy mee naar de puppytraining. De hond is slim genoeg om dingen snel op te pikken en te leren en komt er bovendien in contact met andere honden waardoor hij leert hoe daarmee om te gaan.

Pas de training en beweging aan de leeftijd van je kleine Shiba Inu aan

De training kun je thuis natuurlijk voortzetten zodat je huisdier nog sneller dingen leert. Omdat je kleine Shiba Inu nog in de groei en volop, zowel geestelijk als lichamelijk, in ontwikkeling is, is het belangrijk dat je daar als baasje rekening mee houdt.

Zorg voor voldoende beweging zodat je puppy zijn energie kwijt kan maar bouw deze langzaam op. Zo wordt het kleine lichaam van je Shiba Inu puppy niet overbelast en kun je werken aan het uithoudingsvermogen van het dier.

Hoe groter en ouder deze wordt, hoe meer het dier kan. Je hond kan na een goede training commando’s volgen, kent zijn naam en weet hoe hij zich moet gedragen. Dat het dier dit niet altijd doet, heeft alles te maken met zijn zelfstandigheid en eigenzinnigheid. De hond heeft soms gewoon geen zin om iets te doen voor het baasje en doet dan gewoon zijn eigen ding.

Nog meer leren over jouw (toekomstige) Shiba?

Bekijk dan het Shiba Handboek eens. In dit e-book met meer dan 100 pagina’s leer je alles over deze geweldige hond.

Zo gaat het onder andere over de aanschaf, raskenmerken, gezondheid, verzorging en gedragstraining. En je krijgt tijdelijk ook nog eens 4 gratis bonus boeken!

Klik hier om het boek te bekijken →

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen over Shiba’s. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Shiba wilde weten in één compleet e-book!”

Shiba Handboek bevat 100+ pagina’s vol info, tips en tricks over jouw Shiba!

  • Wil je een Shiba kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
  • Wil je jouw Shiba zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
  • Wil je jouw Shiba trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
  • Wil je jouw Shiba de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
  • Ben je gek van Shiba’s en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is het Shiba Handboek perfect voor jou.
100+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

Bekijk het Shiba Handboek

100+ pagina's én 4 gratis bonussen!

500+ keer gedownload

We denken dat je het Shiba Handboek interessant zal vinden.

Welkom Shiba vriend!

100+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!